NFL

Fantasy S, P eller K – Uge 4 – Corona edition

Fantasy S, P eller K – Uge 4 – Corona edition

Så skete det vi alle gik og frygtede. De første positive Covid-19 tilfælde fra NFL’s spillere og personale er begyndt at komme. Steelers-Titans kampen er allerede blevet udsat til uge 7 på grund af de mange positive tilfælde i Titans’ lejr, og lige nu hænger Patriots-Chiefs kampen også i en tynd tråd.

Denne sæson bliver nok en af de sværeste for os fantasy spillere. Bye weeks bliver flyttet med timers varsel, ens nøglespillere er et enkelt host i den forkerte retning fra at ryge på Covid-listen, og hvis der begynder at komme rigtig mange positive tilfælde, kunne man også godt forestille sig at etablerede spillere begynder at opte out, og simpelthen slutte deres sæson, covid-smittet eller ej.

Mange af ligaerne jeg spiller med i, har indført mulighed for at vælge back-up spillere til de positioner, hvor man kan blive ramt af aflyste kampe, der lige nu kun er udsat. Et eksempel er Chiefs – Patriots kampen. Jeg starter CEH i en liga, men har muligheden for at vælge en spiller på min bænk, der så vil blive flyttet op i min line-up, hvis Chiefs-Patriots flyttes til den anden uge.

Overstående er en mulighed, en anden er at alle spillere må ”roll with the punches”, og så håbe på det bedste. Dette har også sin charme, og kan hjælpe folk med fuldstændigt kulsejlede match-ups til at stå ligaens storfavorit. Og alle kan sgu lide en god under-dog historie.

Denne uges S, P eller K vil omhandle den nuværende situation, og se lidt ind i de potentielle følger af Covid-19-udviklingen i NFL.

Sandhed:

Covid-19 tiltagene vil føre til flere skader end dem vi allerede har set?

Dette vil jeg umiddelbart vurdere som sandt. Efter at Steelers-Titans kampen er blevet flyttet, er begge hold kommet på tvunget bye-week. Dette betyder at de skal spille 13 kampe i træk, når de kommer retur på Covid-bye. Jeg kan nemt se spillere som Conner, Henry, Juju og lignende samle skader op, de ikke får tid til at behandle ordentligt, og som vil blive værre over tid.

Hvis disse aflysninger sker for flere hold, kan dette nemt blive en af de mest “blodige” år NFL har set.

Procent:

Hvad er procentchancen for at sæsonen bliver forkortet i år?

Jeg vurderer det til at være 90%. De første positive tilfælde der er kommet i denne uge, har allerede haft voldsomme implikationer med flyttede og udsatte kampe. Lige nu er sæsonen stadig i den første fjerdedel, så der er mulighed for at flytte kampene, da ingen hold har været på bye-week endnu.

Om få uger vil flere hold allerede have haft afholdt deres bye-week, og deres kampe kan derfor ikke flyttes uden at forlænge sæsonens kalender. Dette vil rende ind i Play-off kalenderen, og det ser jeg ikke ske. Der tror jeg hellere NFL vælger at skære sæsonen kort. Det har også den gavnlige effekt at en evt. smittespredning reduceres pga. de færre kampe, og skaderne kan måske begrænses en smule.

Konsekvens:

Hvad bliver den langsigtede konsekvens af Covid-19 ift. NFL?

Lad os starte med den indeværende sæson. Jeg tror personligt på at dele eller hele dette års Play off vil blive spillet som NBA gør det. I en boble med begrænset adgang for pressen og familie/tilskuere.

En boble løsning vil ikke være muligt i den regulære sæson i NFL, da det er et alt for stort maskineri at sætte i gang, både med antallet af spillere, mængden af udstyr samt personale. Jeg kan godt se en fidus i at samle Conference finalerne samt superbowl i en boble, og isolere de 4 hold. Hvis det gøres super-effektivt, kan der måske lukkes tilskuere ind til kampene, da fans sidder længere væk i football, end de ville gøre til eksempelvis basketball. Denne løsning eller lignende tror jeg er i overvejelserne hos NFL.

På den mere langsigtede bane tror jeg ikke Covid-19 kommer til at påvirke NFL. Jeg kunne måske se skærpede restriktioner for fans ifm. håndhygiejne og lign., men mængden af fans vil være den samme, og holdene ville spille under samme regelsæt.

NFL er en privat liga, og de indfører ikke tiltag der kan skade deres produkt/indtjening, medmindre det bliver trukket ned over hovederne på dem fra regeringens side.

Hvis I har kommentarer til mig her på Fantasyboss.dk er I velkomne til at skrive til mig/os på Facebook Fantasyboss eller Twitter

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Close
Back to top button
Close

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister