Fantasy101

Begyndermanual – kom godt i gang

Fantasymeister Begynder Manual – Fantasy Football

Fantasy Football er ikke kun for de hardcore NFL fans. Fantasy Football omhandler, hvor meget tid og arbejde du vil lægge i det, for i sidste ende at stå øverst på podiet med trofæet i den ene hånd og håneretten i den anden. Spillet tager udgangspunkt i NFL kampe og dets spillere, som ved deres præstationer på banen, opnår point til dit selvvalgte hold i din egen liga med vennerne. Spillet foregår over hele sæsonen, men er opdelt på en ugentlig basis. Vi lover, at hvis du ikke er interesseret i amerikansk fodbold før du går i gang med Fantasy Football, så er du det i hvert fald efter.

Find en liga!

For at komme godt i gang med Fantasy Football, er det vigtigt at finde sig en liga, som gerne indeholder et par gode venner. Så bliver det en tand sjovere! Hvis dig og dine venner er helt grønne, så kan I også oprette jeres egen. En fantasyliga indeholder optimalt 8-12 personer, da man inden for dette interval finder den mest optimale balance mht. konkurrence og ledige spillere. Når man har fundet sig en liga, så er det straks i gang med forberedelserne til draften! (Hvis ikke du ved hvad ”Draften” er, så kan du læse om den her). Det kan være en god ide internt i ligaen at bestemme rækkefølge i draften i god tid, så man har tid til at finde ud af, hvilke spillere man regner med at kunne vælge hvor.

Spillets gang

Din fantasyoplevelse starter allerede uger inden den “rigtige NFL sæsonen” bliver blæst i gang. Du skal nemlig have sammensat det bedst mulige hold igennem fantasydraften, der går forud for hver sæson. Denne artikel vil dog primært behandle, hvordan fantasy foregår under “den rigtige sæson”.

1.Kampen
Fantasysæsonen tager format efter NFL-sæsonen. Igennem sæsonen skal der spilles kampe mod de andre hold i din liga, du spiller i alt 16/17 kampe og fra omkring uge 13 i NFL sæsonen er der slutspil for dig og din liga. Man har således et head to head matchup hver eneste uge, hvor den der optjener flest point i den specifikke uge vinder. Det gælder altså om få flest sejre, og ikke nødvendigvis flest point.


Billedtekst: (Ud fra dette opgør kan det ses at “Team OBJ” vinder kampen, da han ender på 125 point mod “team P for Penis” ender med 75 point)

2.Regulær sæson

Du bliver ligesom i NFL delt ind i divisioner, hvilket typisk vil være to i fantasy verdenen. Mod dem i din division konkurrerer du om førstepladsen, hvilket giver direkte kvalifikation til playoff. Udover førstepladsen, vil der også være 2-4 wild card spots afhængig af hvor mange der er med i ligaen.

Billedtekst: I eksemplet er de fire hold det går videre være nummer 1, 2 og 3 i 1. Division og nummer 1 I 4. Division. De 2 vindere af hver division, og de to bedste hold udover det.

3.Playoff

Igen foregår denne del af fantasysæsonen næsten på samme måde som NFL’s Playoff. Du vil typisk starte playoff i det der svarer til en kvartfinale , hvor du spiller en kamp om at komme i semifinalen og derefter om at komme i finalen. Alt efter format vil kvartfinalen bestå af en eller to kampe. Vælges en kamp, går vinderen af den specifikke runde videre. Vælges to kampe, vil der skulle samles point over to runder, hvor det hold der samlet set over to uger, får flest point, går videre. Efter uge 15 står finalen for døren, og her kan man igen vælge at spille finalen over en eller to uger. Vi anbefaler at spille finale i uge 16, da flere hold ofte sparer spillere i uge 17.

3 vigtigste ting under sæsonen

Draften er vigtig, men det er mindst ligeså vigtigt at tage de rigtige valg under sæsonen. Her er vores bud på tre ting man SKAL foretage sig for at have en chance, for at stå med trofæet til sidst.

1.Sæt dit hold

Du skal inden hver NFL-uge sætte dit hold. Dette består i at finde de spillere på ens hold, som man forventer, der laver flest point. Der findes flere måder hvorpå man kan vurdere hvilke spillere der skal starte inde. Vigtigst af alt er at tjekke for eventuelle bye weeks og skader. Hvem der lige er bedst den pågældende uge, kan du altid tjekke ved se på fantasy Meister ugentlige rangeringer af spillerne.

2.Waiver

Efter hver spilleuge kan der samles nye spillere op til dit hold, hvilket gøres på Waiveren. Her vil hvert hold vælge en slags ønskeliste, hvor man på denne ønskeliste rangerer, hvilke spillere man gerne vil have. Typisk vil ligaerne være opbygget sådan, at de dårligste hold får lov at vælge først. Dette er en utrolig vigtig del af fantasyspillet, da der ofte kan findes spillere, der kommet i gode situationer grundet skader til deres holdkammerater.

3.Trades

Når man vil bytte spiller, kan det være fordi ens modstander har én spiller, som man ser kan blive rigtig god i den kommende kamp og gøre dit hold bedre overordnet. Men for at du kan få dette til at ske, skal du tilbyde din modstander 1 eller flere spillere som du tror du kan klare dig uden og som din modstander mener han kan bruge.

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister