Fantasy101

Draft strategi: Zero RB

Som lovet kommer hermed næste artikel i serien over draft strategier. Ideen er at give et overblik over de forskellige strategier der findes, hvad de indebærer, samt hvad fordelene er ved hver enkelt strategi.

I denne artikel vil vi tage et kig på ”Zero RB”, som i bund og grund handler om at man slet ikke vælger running backs tidligt i draften, oftest i de 2-3 første runder. Den skarpe læser vil hurtigt se at dette er den fuldstændig modsatte strategi end fra den seneste artikel hvor vi gik ”RB tungt” tidligt i draften.

En af de primære grunde til at ”Zero RB” strategien opstod, var på baggrund af en teori om at running backs oftere blev skadet fordi de spiller en mere udsat position end receivers, og dermed bliver der tæret hårdere på deres krop og dermed er der højere skadesrisiko.

Derudover var der også en periode for en 4-5 sæsoner siden, hvor det var færre rigtig gode fantasy running backs. I 2015 sæsonen, var Antonio Brown den højest scorende ikke-quarterback i fantasy. I samme sæson var 6 af de 10 højest scorende ikke-quarterbacks wide receivers, så derfor gav det mening at kigge på kun at drafte receivers tidligt i den efterfølgende sæson og specielt at tage en af de bedste receivers i første runde, fordi der var et markant fald i fantasy point efter den sjette bedste wide receiver.

Samtidig kan man ud fra statistikker se at receivere draftet blandt de 24 første picks (baseret på ADP) i fantasy drafts oftere ender i top12 end det går sig gældende for running backs. Fra 2008-sæsonen til 2017-sæsonen har 35.8% af running backs valgt i top24 af drafts været en top12 running back i slutningen af sæsonen, alt imens talet for receivers er 42%. Så tallene taler klart i favør for at man drafter receivers i de første to runder, fordi de er mere sikre på at give afkast af din investering.

Så er det stadig værd at gå efter en ”Zero RB” strategi?

Siden 2015 (og historisk set, også før) har Running Backs dog produceret langt mere i fantasy end selv de bedste receivers, hvorfor der er blevet sået tvivl om ”Zero RB” strategiens merit.

Der er ikke noget endegyldigt svar på om det er værd at gå ”Zero RB” eller ej, og det er hverken rigtigt eller forkert hvis man vælger at gå ind til en draft med en ”Zero RB” strategi for øje. Jeg vil dog personligt give det var, at det ikke er værd at gå ind til en draft med ideen om slet ikke at tage en eneste RB tidligt, men hvis draften falder således ud at man får bedre værdi ved at vælge WRs så synes jeg bestemt man skal gå efter det, og der er stadig running backs man kan tage i mellemrunderne der kan være habile startere.

Sidder man for eksempel i en situation hvor man drafter hen imod slutningen af første runde, så man har et sent første runde valg og et tidligt anden runde valg, kan det give mening at gå efter receivers, fordi alle de gode, sikre RBs er væk på det tidspunkt.

Så hvis du vælger nr. 11 og der er taget en 9-10 running backs, så giver det rigtig god mening at tage to receivers, fordi du dermed kan være sikker på at få to af de bedste receivers overhovedet, som nærmest med garanti vil være blandt de 8-10 bedste på deres position. Hvis vi antager at Deandre Hopkins er taget, så kan du stadig ende med en kombination på to spillere ud af Julio Jones, Davante Adams, Tyreek Hill, Odell Beckham eller Mike Evans. Så er fundamentet helt sikkert på plads, og så kan man begynde at fylde running backs på.

Hvordan et ZERO RB hold kan komme til at se ud.

En hvilken som helst kombination af disse receivers er en ekstrem stærk start på dit fantasy hold, og herfra kan man tage sit hold i flere retninger. Man kan gå efter en running back, eller hvis en af de tre ”store” tight ends stadig er på blokken, kan gå den vej. Man kan også gå med en QB, men personligt synes jeg det er for tidligt. Der er også et par fine running backs tilgængelige omkring fjerde runde (baseret på ADP) såsom Mark Ingram, Philip Lindsay eller Chris Carson.

Her er et bud på hvordan et hold, der drafter som nr. 12 og er lavet efter Zero RB strategien kan se ud:

1st – RB Davante Adams

2nd – Julio Jones

3rd – TE George Kittle

4th – RB Chris Carson

Sene running back valg

I og med at man ikke drafter running backs tidligt betyder det at man har lidt af et hul man skal have fyldt når man kommer til mellemrunder af draften (runde 5-10). Her er der flere running backs man kan gå efter hvis man har valgt at gå Zero RB. Nogle bud på dem man bør gå efter, er Tevin Coleman, Tarik Cohen og James White. Jeg vil endda gå så langt som at sige at der er nogle rookies man kan få omkring runde 7 eller senere som man kan kigge på. Disse er Miles Sanders, Devin Singletary og Damien Harris. Jeg tror at de alle vil komme til at spille en rolle i løbet af sæsonen, og kan fungere som spillere man sætter i sit lineup når de har gode matchups. Derudover er der altid en chance for at de tre sidstnævnte kan blive startere og se en del berøringer når vi når lidt over halvvejs i sæsonen. Og hvis man kigger endnu senere i draften kan valg som Kalen Ballage være interessante, eller Justin Jackson, nu hvor der er så meget usikkerhed om Melvin Gordon og hans kontraktsituation.

Uanset hvad, bør du til sidst ende op med et godt hold der kan starte de samme receivers hver eneste uge og dine startende running backs afhænger mere af match ups på ugentlig basis.

Det var det for denne artikel, næste i serien bliver lidt anderledes da den kommer til at handle om ”Late-round QBs”, altså at vente med at tage sin startende quarterback til sent i draften, og hvorfor det er en god ide.

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister