Fantasy101

Draft Strategi: Best Player Available

Det er højsæson for drafts i denne uge, og den regulære sæson er nu ved at være ekstremt tæt på. Det betyder også at vi er ved at være ved vejs ende for vores artikelserie om draftstrategier. Men inden da skal vi selvfølgelig lige den sidste igennem. Vores sidste strategi handler om at tage den bedste spiller der er tilbage på draft boardet. Det vil sige at man tager den højest rangerede spiller i den ranking man bruger, nærmest uanset hvilken position man mangler. Selvfølgelig går man oftest kun efter én enkelt QB og TE, da de fleste ligaer kun bruger 1 af hver, så dem ser man selvfølgelig bort fra, men så længe man mangler dem tager man stadig en QB eller TE hvis de er højest i ens rankings.

Hvad er det gode ved at gå BPA?

BPA har en del ting til fælles med den balancerede strategi, eksempelvis kræver den ikke nær så meget forberedelse som RB Heavy eller Zero RB gør. Man kan i bund og grund bare følge den ranking man kigger på, så ved man altid hvem man bør tage. Selvfølgelig skal man engang imellem ændre lidt, så man ikke ender med slet ikke at drafte enten en QB eller en TE. Det der bliver vigtigst i denne strategi er at man er sikker på at den ranking man sidder med er helt up to date, således at man ikke ender i en situation hvor man har draftet en spiller for højt, hvis han for nyligt har fået en mindre skade og måske sidder ude en enkelt uge.

Et glimrende eksempel kunne være QB Cam Newton. Her i preseason kamp 3 fik han en skade, og der var spekulation om hvorvidt han måske ville misse uge 1 af sæsonen. Dette er relevant i forhold til rankings, da usikkerhed omkring en QB hurtigt kan betyde at hans rankings falder lidt. Eller hvis man havde misset at Andrew Luck har trukket sig tilbage fra football, hvilket selvfølgelig har indflydelse på rankings.

Hvilke positioner man tager hvor er dog ikke så vigtigt, da man udelukkende går efter bedste spiller. Dette betyder selvfølgelig også at man får et slagkraftigt hold, men at man måske ikke får så mange ”sleepers”, altså spillere man kan tage sent i draften som har en chance for virkelig at performer langt over deres draft værdi. Men med BPA har man sandsynligvis heller ikke brug for sleepers.

Det vigtigste ved strategien er at være opmærksom på ikke at stirre sig blind på altid at tage BPA, men at tage den bedste spiller, så det stadig kommer til at passe med dit hold. Så lad for guds skyld være med at tage en kicker i runde 10, selv hvis han faktisk er højest rangerende spiller der er valgbar i rankings.

Hvorfor skal jeg vælge denne strategi over de andre?

Mega godt spørgsmål! Ser du, rankings er ofte lavet af ”eksperter”, der i bund og grund giver deres rangering, ofte af de 100 eller 200 spillere de mener er bedst. Det vil sige at alt arbejdet er gjort for dig, af folk som har spillet fantasy i rigtigt, rigtigt mange år.

Endnu bedre, så kan man finde noget der hedder Expert Consensus Rankings. ECR er hvor man har taget rankings fra over 100 førnævnte ”eksperter” og samlet dem, så man kan se hvordan deres samlede rankings ser ud. Nu er jeg typen der mener at jeg er klogere end over 100 eksperter, så jeg laver mit eget draft board, men hvis jeg gerne ville have en hurtig løsning ville jeg finde ECR på Fantasypros.com, og lave min BPA strategi på baggrund af den ranking.

Det kunne være relevant hvis man er relativt ny til fantasy football, og gerne vil have mere erfaring inden man kaster sig ud i at drafte baseret på egen ranking eller gefühl.

Således er vi nu nået alle de forskellige draft strategier igennem, forhåbentlig tids nok til at du har kunnet afprøve en eller flere af dem i mock drafts og sidenhen kan knuse al modstand i din rigtige draft.

Held og lykke, og må fantasy guderne være med dig!

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også
Close
Back to top button

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister