Fantasy101

Draft Strategi: Balanceret/Starters First

Vi er endnu en gang tilbage for at tale draft strategi. I denne artikel går vi efter at afdække den ”normale” draft strategi også kaldet den balancerede draft strategi, eller ”starters first”. I bund og grund gør strategien ud på at drafte sine startere (bortset fra kicker og defense) før man drafter nogen bænkspillere overhovedet. Det vil sige at du i en liga med standard opsætning, drafter 1 QB, 2 RBs, 2 WRs, 1 TE og 1 FLEX (RB/WR) i en ”tilfældig” rækkefølge, over de første syv runder. Herefter begynder du at fylde dine bænkpladser. Det vil sige at du tager en balanceret tilgang til din draft. Det er her denne strategi differentierer sig mest fra de andre, som oftest gør efter at skabe dybde ved primært at gå efter RBs og WRs, og først tage QB og eventuelt TE sent i draften.

Af rigtig mange ”eksperter” ses den balancerede draft tilgang som lidt nybegynderagtig. Det er delvist rigtigt. Det man får ud af at gå balanceret, frem for RB heavy, Zero RB eller Late QB er at det ofte er en mere sikker strategi, da man ikke tager helt så mange chancer på eksempelvis QB og TE, som man gør ved at tage disse to positioner sent i draften. Dette er hvad der gør den balancerede tilgang lidt mere ”begyndervenlig”. Men overordnet er der også et par gode grunde til at gå ind til en draft med tanke på at have et balanceret hold.

Dine startere er virkelig solide

Der er altid en grund til at spillere har den Average Draft Position (ADP) som de har. Det er fordi der er bestemte forventninger til dem, som betyder at fantasy holdejere faktisk drafter dem hvor de gør. Ved at bruge dine første syv valg på dine startere, tager du de spillere på de forskellige positioner som har nogen af de højeste forventninger.

Resultatet af dette bør være at du har 7 solide startere, som du altid starter når de ikke er på byes. Den negative side af medaljen, er at hvis du har flere startere på bye i samme uge, er dine bænkspillere ikke lige så gode som andre hold der har draftet med fokus på bænken, i stedet for at tage QB og TE som to af deres første syv valg.

Der er selvfølgelig også altid chancen for at man misser på de spillere man vælger, men dette er sandt uanset hvilken draft strategi man ender med at bruge. Men som sagt, jo højere en spillers ADP er jo mere tror fantasy holdejere på at de kommer til at producere, så overordnet er der god chance for at ens syv startere kommer til at være nogle af de bedre spillere på deres positioner.

Som resultat, vil dit hold formentligt have et højere bundniveau end mange af de andre i din liga.

En anden positiv grund til at gå efter at drafte sine startere, er at man ikke sidder hver eneste uge og går frem og tilbage imellem to spillere. Jeg kan personligt skrive under på hvor frustrerende det kan være at sidde lige indtil kampstart og tale sig frem og tilbage imellem to spillere. Oftest vil man ikke sidde i denne situation hvis man har anvendt den balancerede draft strategi, fordi dine startere vil være selvskrevet, og dine bænkspillere kun skal dække ind under bye weeks. Så denne tilgang sparer oftest holdejere for en del hovedpine i løbet af sæsonen.

Man har råd til flere ”skud i tågen” senere i draften

En anden fordel som denne strategi giver, er at man kan tillade sig at tage nogle chancer senere i draften, da man ikke har samme behov for at ramme, fordi man allerede har sine startere.

Det betyder at man kan tillade sig at ramme ved siden af, og så vil det stadig ikke rigtig skade dit holds styrke, hvorom de andre strategier har mere brug for at ramme rigtigt, fordi de ofte går meget hårdt efter én position tidligt i draften.

Nogle af de ”skud i tågen” man kan tage, er på første- eller andetårs spillere som har en chance for at overraske positivt. Eller man kan vælge spillere fra hold der på papiret ser lidt svagere ud, men som måske kan ende med at overraske.

Derudover kan der være spillere som hurtigt kan få adgang til meget spilletid, såfremt den startende spiller på deres position bliver skadet for deres rigtige hold. Et rigtig godt eksempel fra sidste sæson er Latavius Murray, som ofte blev taget omkring runde 12-13 stykker. Da Vikings startende RB, Dalvin Cook, gik ned med en skade i flere uger, fik man lige pludselig en RB2 ”foræret” fordi Murray gik ind og fik massere af yards og scorede flere touchdowns i løbet af de 3-4 uger hvor Cook sad helt ude.

Så uanset hvad ”eksperterne” mener om en balanceret/starters først draft strategi, så er der helt sikkert et par gode argumenter for hvorfor det helt sikkert kan være en god ide. Og nogle gange kan det være at man går ind med en anden strategi for øje, men så ser at brikkerne falder således ud at det giver mening at gå efter balance frem for at have fokus på en enkelt position.

Det var alt hvad vi havde til jer for denne gang.

Men.

I næste uge vender vi tilbage med sidste artikel i draft-strategi serien, hvor vi vender ”Best available Player”, altså ”Bedst mulige spiller” strategien, så glæd jer.

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister