Fantasy101

Begyndermanual – Rostere og Point

Ens hold:
Hvor mange spillere skal man have, hvor mange af hver, og måske vigtigst af alt (eller måske ikke), hvad skal holdet hedde. Når du opretter dit hold i ligaen, skal du vælge et holdnavn, og her er der frit fra alle hylder! Man kan vælge noget der rimer, tage udgangspunkt i ens yndlingshold – hvis man har sådan et – eller man kan bare gøre grin med en af sine venner, der også er i ligaen.

Den ”måske” lidt vigtigere del af ens hold er spillerne. Når ligaen oprettes, skal indstillinger for den også sættes, også i forhold til antallet af spillere. Her fungerer standardindstillingerne helt fint, hvilket vil sige, at hvert hold har 16 spillere hver, 9 på ”banen” (dem der tæller) og 7 på bænken. Disse 16 spillere skal vælges i Draften, hvorefter man i løbet af sæsonen bytter ud imellem dem alt efter, hvem man tror der gør det bedst i ugens kamp. Det er også muligt at bytte spillere med de andres hold eller med de spillere der ikke allerede er taget i forsøget på at forbedre sit hold. Før draften er det udover pointsystemet også vigtigt at sætte sig ind i antallet af spillere man skal bruge på hver position:

Quaterback:
Her starter man 1, og man vil muligvis gerne have en mere på bænken, sådan at man to man kan skifte imellem. 2 er dog langt fra nødvendigt, da ikke alle bliver taget, og man derfor sagtens kan samle en anden op i løbet af sæsonen, se ”Waiver Wire”.

Runningbacks:
Her skal man starte hvertfald 2, måske 3, og det er derfor også nødvendigt at drafte flere runningbacks end quaterbacks. Runningbacks er samtidig nogle der kan score rigtig mange point, og de er derfor rigtig gode at vælge tidligt i draften, og en 4-5 stykker i alt.

Wide Receivers:
Her er tilfældet stort set det samme som med runningbacks. Man skal starte hvertfald 2, måske 3, og man skal derfor også bruge en 4-5 stykker i alt på sit hold. Wide Receivers laver ligesom runnigbacks også mange point, og de er derfor også gode at vælge tidligt i draften.

Tight end:
Her starter man hvertfald 1, måske 2, og med denne position er det værd at nævne, at der er som regel, er stor forskel på niveauet af spillerne. Her vil de bedste score langt flere end dem, der er knap så gode, og de bedste bliver derfor også valgt tidligt i draften sammen med nogle af de bedste runningbacks og wide receivers. Man skal vælge hvertfald 1 tight end, om man vil have 2, skal vurderes på samme måde som med quaterbacken.

Flex:
Her kan du vælge enten en runningback, wide receiver eller tight end. Denne position adskiller dermed sig lidt fra de andre, da de giver mulighed for at skifte mellem forskellige positioner, og derfor kan du også starte en ekstra runningback, wide receiver eller tight end.

D/ST:
Her skal man starte et forsvar/special team, og det er normalt heller ikke nødvendigt at have mere end 1 D/ST på sit hold, da deres præstation tit afhænger af modstanderen og deres angreb. D/ST starter på 10 point og fra fratrukket point altså efter modstanderens point og yards, og derfor vil et dårligt modstanderangreb være at foretrække.

Kicker:
Her skal man igen starte med 1, og man får sjældent brug for at have mere end det på sit hold. Denne position er også den, hvor afstanden mellem de bedste og dårligste er mindst. Derfor er kickeren også normalt den man vælger som den sidste i hele draften hvis man overhoved drafter en.

Det er også muligt at lave sine egne indstillinger i forhold til, hvor mange spillere der skal være på hvert hold, hvor mange af hver position man max må have, og hvor mange spillere man skal starte på hver position, hvilket kan være med til at gøre det mere udfordrende, hvis man synes det er nødvendigt.

Med alt dette på plads, så burde du være klar til draften!

Pointsystem
Inden man går i gang med sin forberedelse til draften er det vigtigt at sætte sig ind i det scoringssystem, som man har tænkt sig at benytte i ligaen, da dette kan påvirke hvor de forskellige positioner skal vælges i draften. I denne artikel vil vi fokusere på det scoringssystem der på engelsk kaldes standard scoring. Dette er et af de mest benyttede og måske det nemmeste at sætte sig ind i, hvis man er ny inden for Fantasy Football.
I dette system for de forskellige positioner point på følgende måde:

Quarterback:
1 point pr. 25 yards kastet
4 point for touchdown
-2 point pr. Interception
-2 point pr. Fumble
1 point pr 10 yards løbet
6 point pr. Løbe touchdow
2 point. 2-point conversion

Running backs:
1 point pr 10 yards løbet
1 point pr 10 yards efter grebet bold
6 point pr touchdown
-2 point pr. Fumble
2 point. 2-point conversion

Wide receivers:
1 point pr 10 yards efter grebet bold
6 point pr touchdown
-2 point pr. Fumble
2 point. 2-point conversion

Tight ends:
1 point pr 10 yards efter grebet bold
6 point pr touchdown
-2 point pr. Fumble
2 point. 2-point conversion

Defence and special teams:
2 point pr interception
2 point pr forceret fumble
1 point pr sack
6 point pr defensiv touchdown
6 point for touchdown på return
2 point for blokeret punt eller field goal
Taber point alt efter hvor mange point og yards de giver op til modstanderholdet

Kicker
1 point for ekstra point
3 point pr. field goal under 40 yards
4 point pr. field goal mellem 40-50 yards
5 point pr. field goal over 50 yards

Så med alt dette på plads burde du nu være klar til at starte din egen liga, fylde den op med gode venner og slå dem i fantasy football.
Husk nu du også kan få hjælp til din draft, waiver wire, trades og meget mere inde på siden her.

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også
Close
Back to top button

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister