Atlanta FalconsBaltimore RavensCarolina PanthersCincinnati BengalsDallas CowboysDetroit LionsDraftFantasyFantasy DMIndianapolis ColtsKansas City ChiefsLas Vegas RaidersMiami DolphinsNew Orleans SaintsNFLPhiladelphia EaglesTampa Bay BuccaneersTennessee Titans

Fantasy Football DM 2020 Draft

Danmarksmesterskabet i Fantasy Football er tilbage. Det er et megafedt event, og klart det største fantasy football event vi har herhjemme i Danmark. Sidste år var der 240 hold med fordelt på 20 ligaer.

Først og fremmest, stor tak til arrangørerne af Fantasy Football DM, det kræver helt sikkert en masse planlægning og en masse arbejde at få det hele til at gå op. Så tak for jeres engagement. Hvis du ikke har tilmeldt dig, kan du klikke her for at finde ud af hvordan du melder dig til.

Når man står og skal til at drafte i et format som Fantasy Football DM, er der en hel del ting man skal tage højde for. Først og fremmest spiller man ”kun” 12 uger i sin egen liga, hvorefter man, hvis man klarer sig til Fantasy Football DM-playoffs, bliver parret med et eller flere hold fra de andre ligaer (antallet kommer an på hvor mange deltagere der er i alt) og spiller imod dem. Samtidig med at strukturen er anderledes end din normale fantasy liga, så er holdopsætningen og scoringsformatet også ændret lidt.

I Fantasy Football DM skal man starte 1 QB, 2 RB, 2 WR, 1 TE og 3 FLEX (RB, WR, TE). Så man har 9 startere og 7 bænkspillere, altså 16 runders draft. Man spiller helt uden kickers og DST. I forhold til scoring, så giver Passing TD 6 point (normalt 4), interceptions giver -1 (normalt -2). Og så spiller vi med 0,5 pt. per reception, som efterhånden er blevet normalen for størstedelen af fantasy football industrien. Men specielt pga. passing TDs så er de bedre quarterbacks lidt mere værd i dette format.

Grundet formatet, der gør quarterbacks lidt mere værdifulde, og at man samtidig i playoffs sandsynligvis kommer til at spille imod andre der har de samme gode grundspillere på deres hold som man selv har, så mener jeg at man i Fantasy Football DM kun kan vinde ved at tage nogle chancer, og gå stort efter upside. I de første par runder gælder det om ikke at ramme ved siden af, men fra. ca. runde 4 og efter har man brug for at ramme de spillere der virkelig kan udkonkurrere deres draft-position. Det kommer helt sikkert til at være tydeligt med nogle af de spillere jeg vælger. Sidste sæson var det spillere som Lamar Jackson, Chris Godwin, Austin Ekeler og Mark Andrews. Det gælder om at finde de spillere, hvis man skal have en chance for at vinde det hele i sidste ende af så stor en turnering. 

Med det på plads, så lad os kigge på draften, hvor jeg var heldig at få pick 1.1.

Pick 1.1 – RB Christian McCaffrey

Ikke så meget slinger i valsen her. Når man får 1.1 så skal man bare tage Christian McCaffrey. Nogle fantasymanagers vil hellere have Saquon Barkley her, fordi det er sjældent at den samme spiller bliver RB1 to år i træk.

Men hvis man skal sætte sine penge på hvem der bliver den højest scorende RB i år, så er det stadig CMC man skal bette på. I half-ppr var McCaffrey 122.9 pts bedre end den næstbedste RB, så selv med den forventede tilbagegang er der massere plads til at han stadig bliver den bedste running back i fantasy football. Man skal ikke overanalysere her.

Pick 2.12 – WR Chris Godwin

Selvom der var ca. 0,1% chance for at det ville ske, så var ønskescenariet at Patrick Mahomes og Travis Kelce faldt til mig. Det ville være et super stack i et format hvor det gælder om at ramme upside, specielt hvis man kommer til playoffs.

Men som i nok kan regne ud var de 0,1% ikke på min side. I stedet faldt Chris Godwin til mig som WR6 i draften. Han er min WR5 foran Deandre Hopkins (jeg er ikke fan af når WRs skifter hold) så jeg var rigtig glad for at han faldt til mig på 2.12.

Pick 3.01 – WR DJ Moore

Det vil nok komme bag på nogen at jeg tog DJ Moore på 3.01, men jeg er kæmpe fan af ham, specielt med tanke på hvad han gjorde sidste sæson på trods af at han havde en virkelig dårlig quarterback hele sæsonen. Han missede én kamp, men pts/game havde gjort ham til WR12 for sæsonen. Nu får han et bedre angreb med Joe Brady som offensiv koordinator, og en rigtig NFL-quarterback i Teddy Bridgewater, så pilen peger kun opad. Jeg har ham rangeret som min WR7.

Grunden til at jeg tog to receivers skal findes i statistikken, hvor det er bevist at ”liga-vindere” er top10 på RB og top8 på WR. Det vil sige at det er herefter at det største pointmæssige fald sker, så det gælder om at ramme dem i starten af draften. Der var ikke nogen running backs tilbage som jeg følte har en rigtig chance for at gå i Top10, men 3 af mine Top8 WRs var der stadig, så jeg gik troligt efter min rangering og tog min WR5 og WR7 her.

Pick 4.12 – WR Calvin Ridley

Her havde jeg lidt håbet at Jonathan Taylor kunne komme tilbage til mig, men han gik 3 picks før det blev min tur. I stedet tog jeg Ridley og Ingram, hvilket jeg også er fint tilfreds med.

Calvin Ridley er en af de spillere som er spået til at tage springet op til at blive en WR1, af flere fantasyeksperter. Falcons er det hold med langt flest vacated targets med 258, altså targets der sidste sæson gik til spillere der ikke længere er på holdet. De har selvfølgelig fået Hayden Hurst og Todd Gurley ind, men jeg forventer at Ridley ser fremgang i sine targets, primært fordi han viste hvor god han kan være, da Austin Hooper (TE) blev skadet sidste sæson, og Ridley derfor blev endnu mere involveret i angrebet.

Pick 5.01 – RB Mark Ingram

Med Mark Ingram var det lidt et valg jeg følte mig nødsaget til at tage. Han var den sidste RB tilbage på brættet som jeg følte var god nok at have som RB2 og når man drafter i enderne er det bare usandsynligt at man får muligheden for at drafte sådan en spiller igen, 22 picks senere.

Han bliver næppe lige så god som sidste sæson, men han er effektiv, og kommer til at få chancen for at score touchdowns i Ravens løbetunge angreb. Det kan være at han mister sin plads som starter for Ravens i løbet af sæsonen, hvis JK Dobbins virkelig viser sig frem, men jeg tror mere på at Ingram holder pladsen sæsonen ud og Dobbins supplerer ham. Derfor vil det være fint at have Ingram som min RB2, bag McCaffrey.

Pick 6.12 – WR Tyler Boyd

Der gik en del gode receivers i sjette runde og derfor er jeg glad for at Tyler Boyd stadig var der på 6.12. Russell Wilson var også i spil her, da han var den bedste spiller tilbage på mit draft board, men jeg endte med Boyd der var min næstbedste spiller tilbage, da jeg følte at jeg stadig godt kunne vente på QB.

Boyd er en af de spillere som folk har en tendens til at glemme, men de sidste 2 sæsoner er han sluttet som WR23 (2019) og WR17 (2018) i half-ppr. Nu har han den bedste quarterback han nogensinde har spillet med, så for mig peger pilen op og jeg er meget tilfreds med at få en spiller jeg forventer kan blive en WR2 endnu en gang som min fjerde WR i draften.

Pick 7.01 – RB Jordan Howard

Valget af Jordan Howard er måske det mest usexede pick i hele draften på det her tidspunkt, men jeg føler at det var det rigtige valg. Howard er en af de sidste startende RBs man kan få i draften, og selvom han ikke griber mange bolde, er han solid til at løbe bolden og god til at få bolden i endzone på de korte goalline forsøg, så han kommer til at have fin touchdown-upside. Det kan både blive fugl eller fisk med Howard hos Dolphins i denne sæson, men Matt Breida har altid haft svært ved at holde sig skadefri og humper nærmest af banen hver anden gang han rører bolden, så jeg ser Howard som et starter hele sæsonen og en der nemt kan ende bedre end RB32, som var det spot jeg fik ham på.

Pick 8.12 – WR Marvin Jones

Hvor jeg med Howard-picket gik mere efter mere sikkert valg, så kan man klart sige at de to efterfølgende valg kun handler om upside. Når man kigger på Jones ADP sammenlignet med Kenny Golladay er det et kæmpe steal at man kan få ham så sent i draften. Igennem de 13 kampe Marvin spillede i 2019 var det kun i yards der var en markant forskel på ham og Golladay. Marvin havde 91 targets imod Golladays 93, 62 grebne bolde imod 53 for Golladay og 9 TDs for Marvin Jones, 10 for Golladay. At Golladay så var sindssygt effektiv med sine grebne bolde og havde 1061 yards imod Marvins 779 er hvad det er, men for mig er det ikke værd at tage Golladay i tredje runde når man kan få Marvin i 8. eller 9. Der er potentiale for kæmpe upside her.

Pick 9.01 – RB Latavius Murray

Med Latavius Murray tog jeg en RB der mest af alt kan beskrives lidt som et luksus handcuff. Jeg har ham i den kategori sammen med Kareem Hunt. Begge spillere har mulighed for at få berøringer i en hvilken som helst uge, og hvis spilleren foran dem skulle blive skadet eller sidde ud med corona så har mange lige pludselig en top10 RB på hånden. Sidste sæson var Murray den bedste RB igennem de to uger hvor Alvin Kamara ikke spillede, så at kunne få en spiller der SKAL startes hvis førstevalget er ude er noget jeg virkelig er fan af.

Pick 10.12 – QB Carson Wentz

Jeg havde egentlig ikke besluttet mig at vente så længe på en QB, men jeg kunne se at flere 9 hold allerede havde en QB efter 8 runder, og både Josh Allen, Carson Wentz og Matthew Stafford var tilbage, så jeg endte med at vente, da jeg ville have været tilfreds med en hvilken som helst af de tre. Allen gik før det blev mig igen, så valget faldt på Wentz. Det passer mig også fint, for man ved hvad man får med Wentz langt hen ad vejen. I 2019 var han en top12 QB i halvdelen af hans kampe og han havde kun under 14 fantasy point i 25% af hans kampe. Det er bedre end Kyler Murray, Deshaun Watson, Drew Brees og Aaron Rodgers der alle var væk i runde 8.

Pick 11.1 – RB Tony Pollard

Tony Pollard spiller lidt samme rolle som Murray, bortset fra at han er mere et normalt handcuff end Murray er. Pollard er ikke en man virkelig kan starte medmindre Zeke er ude. Men i runde 11 er det en chance jeg er villig til at tage og hvis Elliott skulle misse en eller flere kampe, så er Pollard, ligesom Murray en spiller man skal starte.

Jeg vil også lige give et tip. Hvis man går efter såkaldte handcuffs, så vil jeg foreslå at man går efter andre handcuffs end den spiller der er backup til ens stjerne-RB. Det er fordi man så har bedre mulighed for upside. Tager man sit eget handcuff (ie. Pollard når man har Zeke), så er man kun garanteret ét backfield (ie. Zeke er skadet, du plotter Pollard ind). Hvis man i stedet har en handcuff for et andet holds RB, så er der mulighed for at man ender med to backfields (ie. Du har CMC og Pollard. Zeke bliver skadet, så nu har du pludselig CMC og Pollard som startere, hvilket er en større bonus end kun at have Zeke ELLER Pollard som starter).

Pick 12.12 – TE Jonnu Smith

Jeg fadede TE-positionen i rigtig lang tid, da jeg personligt ikke mener at der uden for de 3-5 bedste TEs er meget forskel på mange af de efterfølgende spillere på positionen. Derfor lod jeg andre tage Higbee, Hurst, Gesicki mf. og ventede troligt på at jeg kunne samle to billige TEs imod slutningen af draften. Jonnu er et atletisk monster der er svær at stoppe når han griber bolden med plads til at løbe. Da Titans havde Mariota som QB, fik Jonnu Smith kun 1,33 targets pr. kamp. Efter Tannehill tog over fik han 3,6 targets pr. kamp og jeg forventer at han kommer til at se mere end det i den kommende sæson, nu hvor han kommer til at overtage fuldt ud som deres startende TE.

Pick 13.01 – TE Jack Doyle

Mit andet skud på TE gik på Jack Doyle. Philip Rivers har historisk været ret glad for at kaste til sin TE og med Eric Ebron væk, så projekterer Doyle til at være den klare starter så længe han kan holde sig skadefri. Derfor er han værd at tage chancen på her sent i draften.

Pick 14.12 – RB DeAndre Washington

Som det var tilfældet med Murray og Pollard tidligere i draften, så gav det mening at gå efter endnu et handcuff i et højtryks angreb her med mit tredjesidste valg. Her er man helt ude i det tynde øl og der er ikke andet for end virkelig at tage chancer. Skulle Clyde Edwards-Helaire gå hen at blive skadet i løbet af sæsonen, forventer jeg at Deandre Washington overtager rollen som den primære back, da han viste sidste sæson hos Raiders at han sagtens kunne påtage sig den rolle. Jeg ser ham få rollen da Chiefs specifikt gik ud og hentede ham i free agency, på trods af at de allerede havde Damien Williams, CEH, Darrel Williams og Darwin Thompson på RB i forvejen. Det tolker jeg som at de ikke har tiltro til at Darrel eller Darwin er gode nok til at være deres starter.

Pick 15.01 – QB Joe Burrow

Normalt er jeg ikke fan af at tage to QBs, da man stort set altid kan streame sin QB eller hive en ind fra waiveren under sin starters bye week. Men i år er det lidt anderledes. Hvis en starter skulle få corona, så vil jeg hellere være sikker på at have en backup på mit roster allerede. Sker det f.eks. at en håndfuld QBs får det, så vil waiveren være mere tom end andre sæsoner. At jeg valgte Joe Burrow over Qbs som Big Ben, Tannehill, Goff og Daniel Jones kom endnu en gang ned til upside. Vi ved allerede hvad de andre QBs er for en størrelse (pånær Jones, men han har et brutalt kampprogram i år) så vil jeg hellere overraskes af Burrow, og hvis han viser sig ikke være en god nok fantasy football QB i sin rookie-sæson så kan man hurtigt dumpe ham.

16.12 – WR Bryan Edwards

Forlydender er at Edwards allerede skulle have tilspillet sig en plads som starter for Las Vegas Raiders. Om det er sandt eller ej kan vi kun gætte på, men med det allersidste pick i draften har jeg det rigtig fint med at tage chancen på at rapporterne kan være sande. Bryan Edwards var en rookie jeg var rigtig imponeret over i college, så det ville ikke undre mig hvis Raiders er glade for ham efter at have fået ham ombord og set ham efter i training camp.

Det endelige hold

Efter 16 runder endte mit hold derfor med at se sådan her ud:

Jeg er rigtig fint tilfreds med mit hold, og så må vi se om jeg ramte rigtigt og kan være med til at kæmpe om DM-titlen senere på sæsonen. Det kræver nok lidt held, for sådan er det næsten altid i fantasy football.

Jeg håber I synes det var fedt at få lidt indsigt i hvordan jeg valgte at gå til værks til min Fantays Football DM draft, anno 2020.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer er I velkomne til at skrive på FantasyBoss facebookside, ellers kan jeg findes på @MadsenThomas på twitter.

Tags

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister