DraftSæsonforberedelseStandard

Breakouts, Busts og Sleepers

Først og fremmest – Velkommen til Fantasymeister! 

Dette er stedet hvor du fremadrettet kommer til at kunne finde alt hvad du har brug for at vide om NFL Fantasy…på dansk!

Denne artikel hedder breakouts, busts og sleepers, hvor jeg giver mine bud på hvilke spillere der kommer til at brænde igennem, hvem der taber sutten og hvilke spillere der potentielt kan flyve under radaren og blive værdifulde tilføjelser til dit hold senere i draften i NFL fantasy-sæsonen 2019.

Min vurdering af spillerne er baseret på en 12-mands liga der spiller med standard scoring.

Lad os få kigget på nogle spillere.

Dem der brænder igennem (Breakouts)

Chris Godwin (WR, Buccaneers) og OJ Howard (TE, Buccaneers)

Bucccaneers har fået ny træner, og samtidig er Adam Humphries og Desean Jackson røget ud ad døren, uden at der er kommet nogen markant tilslutning til angrebet som erstatning. Dette betyder at der er masser af targets der nu skal finde nye ”ejere” og er der en ting vi ved om fantasy, så er det at gå efter spillere der rør bolden meget. Derudover har der historisk været rigeligt med fantasy point at finde i Bruce Arians angreb, både i Indianapolis og Arizona.

Det kommer Chris Godwin og OJ Howard til gode i denne sæson. De viste begge rigtig gode takter sidste sæson, og er nu klar til at tage det helt store skridt i fantasy, til at gå fra at være rotationsspillere på dit hold, til at være ugentlige startere, med de ekstra targets der bør komme deres vej. 

Begge spillere er værd at kigge på fra runde 6 af, og bør klart være væk i runde 8

Sony Michel (RB, Patriots)

Man kan selvfølgelig argumentere for at Michel fik sit gennembrud allerede sidste år i sin rookie sæson, hvor han havde flere rigtig gode kampe. Men med afgangen af en række receivere, og Rob Gronkowskis udmelding om at han går på fodbold-pension, samt intet nyt om Josh Gordon er der efterhånden ikke mange sikre kort tilbage til at gribe boldene i New England.

Læg dertil at første runde valget Isaiah Wynn, der eftersigende er virkelig god til at blokere i løbespillet, kommer tilbage fra skade, og så ser alt ud til at pege i Sony Michels retning og at han kan få en helt fantastisk fantasy sæson. Hvis man kigger på den tilgang Patriots havde til deres angreb i slutspillet i den forgangne sæson, var det også en sund dosis tungt løbeangreb vi så, hvor Michel i snit løb bolden over 23 gange per kamp, med 4.7 yards per løb og 6 touchdowns til følge på 3 kampe.

Jeg forestiller mig at dette kun fortsætter i et Patriots angreb, der bliver mere og mere løbeorienteret. Og igen, volumen er konge når det kommer til fantasy. Så selvom Michel allerede gjorde det godt i sin første sæson i ligaen, så er jeg overbevist om at han vil have en helt fantastisk fantasy sæson i 2019.

Jeg ser Michel være et tredje-runde valg i årets fantasy draft.

Hunter Henry (TE, Chargers)

Han er tilbage! Manden der i flere sæsoner efterhånden, er blevet spået til at tage over for Antonio Gates i San D….jeg mener Los Angeles Chargers, og i glimt har vist at han virkelig er en skarp spiller når han er skadesfri. Henry er en ekstremt dygtig spiller når han er på banen, men det har han desværre ikke været ret meget siden han kom ind i ligaen.

Men nu er han tilbage fra sin skade sidste år, og det er hans tid til at bryde igennem for alvor. Chargers har skilt sig af med WR Tyrell Williams, og jeg tror WR Travis Benjamin er i seriøs fare for at blive cuttet, da han langt fra har vist sig at være de 6,5 mio. værd i cap space som han står til at tælle for i 2019 (kun 1,25 mio i dead money hvis de lader ham gå). Derfor er der nu masser af plads og en del targets til Hunter Henry i Chargers angreb, hvor de har manglet en tight end der virkelig kunne gøre det onde ved modstanderne.

Jeg forudser en rigtig god sæson for Henry, og spår ham til at blive en top-5 Tight End i 2019, såfremt han holder sig skadesfri. 

Han er værd at kigge på i 6-7 runde af draften.

Dem der taber sutten (Busts)

49ers RBs

Som tingene står lige nu i San Francisco, med 4 RBs der alle har mulighed for at få touches, har jeg ikke tænkt mig at røre nogen af dem, ikke engang med en ildtang. Listen af 49ers running back hedder pt. Tevin Coleman, Jerrick McKinnon, Matt Breida og Raheem Mostert. To af dem har lige fået kontrakter med holdet (Coleman og Mostert), McKinnon er tilbage efter en hel sæson på skadeslisten og Matt Breida viste en masse gode ting sidste sæson som stand-in for McKinnon, men led under forskellige mindre skader store dele af sæsonen.

Dette betyder alt sammen, at vi ingen ting ved om 49ers backfield. Coleman må regnes for at være starteren, men det betyder langt fra at han kommer til at være den der får bolden flest gange, hvis man tænker på at de fire spillere ligger rimelig tæt på hinanden i niveau.

Hold dig væk fra 49ers running backs! 

Kenyan Drake (RB, Dolphins)

Måske er det fordi jeg er Patriots fan, og fordi Drake virkelig gjorde det onde ved mit hold i sidste sæson.

Eller måske er det bare fordi jeg ikke tror på at Drake er holdbar nok til at fungere som tre-downs running back. Han er god i kastespillet og løb på ydersiden, men han bliver alt for tit stoppet når han skal løbe på indersiden. Her er Drakes holdkammerat Kalen Ballage langt mere effektiv.

Læg dertil at Miami Dolphins angreb ser virkelig svagt ud på ALLE positioner( ja, jeg er heller ikke imponeret af Fitzpatrick på QB), og så kan jeg bare ikke se Drake gøre det store i standard scoring formater, når han kommer til at dele backfieldet med Ballage, som det var tilfældet sidste år med Frank Gore.

Tom Brady (QB, Patriots)

Den her gør virkelig ondt!

Men desværre er det blevet tid til at fortælle dig at du skal holde dig fra at drafte Tom Brady i fantasy i sæsonen 2019.

Allerede sidste sæson kunne vi se at Brady ikke længere var lige så god som tidligere, og specielt i fantasy, havde han en del kampe hvor hans præstationer var ringe. Brady er en ikonisk spiller, og vil alene af den grund blive draftet højt (og alt for højt) af nogen fantasy-holdejere.

Men hvis jeg skal holde mig til min teori og tro på at Patriots bliver et løbetungt angreb i 2019-sæsonen, som vi så det i playoffs, kommer det til at gøre Bradys fantasy produktion dårlig. Tabet af Rob Gronkowski til pension kommer også til at gøre ondt på Bradys produktion, da Brady historisk har gjort det langt bedre med Gronk på banen end uden. Bradys fantasy produktion har også været for nedadgående over de sidste tre sæsoner, hvor han i snitter færre og færre fantasy point per kamp (21.5 i 16, 18.5 i 17 og 17.5 i 18). Jeg forventer det er en trend der fortsætter, og du skal derfor holde dig helt fra at drafte Tom Brady i fantasy.

Dem du kan drafte sent og forvente dig noget af (Sleepers)

Marquez Valdes-Scantling (WR, Packers)

Selvom det kan virke ulogisk, så er der forskel på targets i NFL. Når din QB hedder Aaron Rodgers, er dine targets ofte bare bedre, end hvis den spiller der kaster dig bolden hedder Blake Bortles. Det er en af grundene til at Valdes-Scantling er med på min liste af sleepers. Han viste sit talent i glimt sidste sæson, men brød aldrig for alvor igennem. Jeg tror derfor han først og fremmest kan flyve under radaren i draften, men hvis han som jeg forventer, bliver Green Bays anden-receiver, så vil der være massere af gode targets at hente fra Rodgers, nu hvor Randall Cobb ikke længere er på holdet.

Hvis man kan hente Valdes-Scantling i runde 12 eller 13 forventer jeg at han bliver et steal.T

Latavius Murray (RB, Saints)

Sidste sæson så vi lidt af et skift i New Orleans Saints backfield fra året forinden. Alvin Kamara overtog hovedrollen fra Mark Ingram, men det betød dog ikke at Ingram blev helt irrelevant i fantasy. Nu er Ingram taget videre, og skiftet ud med Latavius Murray. Selvom Murray er en klar nummer to RB for Saints, så er han helt sikkert stadig værd at have på dit fantasy hold. 

For at Kamara skal holde en hel sæson bliver Saints nødt til at rotere og efter min mening, gøre det mere end de gjorde det sidste sæson. Derfor forestiller jeg mig at Murray stadig vil få i hvert fald 10 touches per kamp, hvilket er godt for en spiller du kan få i de to cifrede runder af draften. Murray er samtidig en større back end Kamara, hvilket kan betyde at han får berøringer nede omkring mållinjen, hvilket giver ham værdi i form af potentielle touchdowns. Derudover er han kun en skade til Kamara fra at være startende RB bag en af ligaens bedste offensive linjer.

Sørg for at få ham på dit hold i runde 10, og formentligt før hvis du spiller med erfarne fantasy spillere.

Der har i det, jeres breakouts, busts og sleepers. Da sæsonen ikke engang er tæt på at gå i gang (desværre!) og draften endnu ikke er løbet af stablen heller, er dette en ”tidlig” version. Derfor kan du se frem til endnu en artikel i serien efter draften, og endnu en når vi kommer tættere på starten af NFL-sæsonen, så du kan være helt opdateret når du går ind til din fantasy draft senere på året.

Tags

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister