Arizona CardinalsAtlanta FalconsBaltimore RavensCarolina PanthersCincinnati BengalsCleveland BrownsDallas CowboysDenver BroncosDetroit LionsDraftFantasyGreen Bay PackersJacksonville JaguarsKansas City ChiefsLas Vegas RaidersLos Angeles ChargersLos Angeles RamsMiami DolphinsMinnesota VikingsNew England PatriotsNew Orleans SaintsNew York GiantsNew York JetsPhiladelphia EaglesSan Francisco 49ersSeattle SeahawksTampa Bay BuccaneersTennessee TitansWashington Redskins

2020 NFL 1st rd rookies i Fantasy

Dag 1 og dermed også første runde af årest NFL-draft er gået. Og jeg synes personligt at det var alt vi kunne have håbet på. Flere forventede picks, men helt sikkert også et par uventede drejninger, som jeg tror meget få havde forudset. I hvert fald hvis man kigger på folks mock drafts.

På den offensive side af bolden, som jo er den vi er interesserede i for fantasy, er det masser at tage hul på i forhold til fantasy. Der blev taget et hav af offensive linjemænd, en del wide receivers nogle quarterbacks og så sluttede første runde af med en enkelt running back (YES!). Jeg kommer ikke til at behandle valgene af O-line direkte, men jeg kan da på stående fod sige at det hjælper en række spillere såsom Daniel Jones, Saquon Barkley, Baker Mayfield, Tom Brady og nok også Sam Darnold (som dog næsten ikke har nogen receivers at kaste til endnu). Jeg kommer til at tage de draftede QBs, WRs og RB i den rækkefølge de blev draftet i. Derudover ser jeg Dak Prescott og Drew Lock få lidt mere værdi


1 OVR – Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals

Helt som forventet gik Burrow nr 1. til Bengals. Det er et valg der passer rigtig fint for fantasy. Holdet mangler noget hjælp på den offensive linje, men det forventer jeg at de allerede adresserer natten til lørdag. Men Burrow kommer til et hold med flere offensive våben i for af AJ Green, Tyler Boyd, John Ross og Joe Mixon. Det eneste spørgsmål for mig er egentlig hvor hurtigt han kan tilpasse sig NFL.

I redraft forventer jeg at han kan blive taget som et ekstremt sent valg, og om ikke andet bliver han helt sikkert brugt i løbet af sæsonen som en streaming QB under bye weeks, hvis han ikke bliver taget i fantasy draften.

For dynasty er han klart den første QB der skal tages, og i ligaer hvor man kan bruge QB som flex (SuperFlex) er han formentlig 1.01.


5 OVR – Tua Tagovailoa, QB, Miami Dolphins

Der havde været masser rygter frem og tilbage om at Dolphins bedre kunne lide Justin Herbert, men i sidste ende gik de med Tua. Det ser jeg også som det bedre valg, hvilket er lidt ærgerligt for mig som Patriots-fan.

Jeg ser ikke Tua have ret meget værdi i redraft ligaer, da det bedste Dolphins kan gøre, er at lade ham sidde bag Ryan Fitzpatrick og lære indtil hans krop er helt klar til at tage de tæsk han uundgåeligt kommer til at få i NFL.

I dynasty rookie drafts er han QB2.


6 OVR – Justin Herbert, QB, Los Angeles Chargers

Jamen vi kører da lige den tredje QB af i træk her i starten. Herbert til Chargers giver mening, da de skal finde den rigtige arvtager efter Philip Rivers.

Herbert kommer næsten helt sikkert til at sidde bag Tyrod Taylor til at starte sæsonen. Når/Hvis han så bliver klar til at spille ser vi formentlig Herbert overtage tronen fra Tyrod, præcis som det skete med Taylor og Baker Mayfield hos Cleveland Browns. Derfor ser jeg ikke Herbert være værd at tage i redraft ligaer.

Når det kommer til dynasty, er han naturligt QB3, da hans vej lige nu og her ser ud til at være meget lig Tuas, men jeg anser ham for at have et lavere loft for sin karriere end førnævnte.


12 OVR – Henry Ruggs, WR, Las Vegas Raiders

Tolv valg skulle der til før vi fik den første WR i draften. Det blev fartdæmonen Ruggs der gik til Raiders, som er kendt for at kunne lide fart nærmest uanset position. Ruggs kommer til et hold hvor der ikke er en decideret første-receiver hvilket egentlig er godt for hans fantasy-værdi. Angrebet kommer stadig til at gå igennem Josh Jacobs i løbespillet og Darren Waller i kastespillet, men Ruggs fart tilføjer et nyt element til angrebet. På grund af sin Tyreek Hill-agtige fart har Ruggs chancen for at tage bolden til huset hver gang han rør bolden.

Jeg ser Ruggs som en spiller man kan tage chancen på sent i redrafts, men han kommer med høj sandsynlighed til at være meget boom eller bust i sin første sæson, så du skal primært tage ham hvis du tror du kan forudsige hvilke uger han eksploderer.

I dynasty har jeg ham til at gå hen imod slutningen af første runde i rookie drafts, og jeg vil sige at der bør være en håndfuld receivers der skal tages inden ham, da jeg ikke er fan af hans boom eller bust potentiale.


15 OVR – Jerry Jeudy, WR, Denver Broncos

Ved første blik kan det se helt fint ud for fantasy at Jeudy lander hos Broncos, men når man så dykker dybere ned i hvordan Broncos angreb blev kørt sidste sæson og så ligger Courtland Sutton oveni, så er det for mig at se ikke helt så godt et sted som det kan se ud på overfladen.

Broncos anvender løbeangrebet rigtig meget, og det forventer jeg ikke ændrer sig eftersom de har tilført Melvin Gordon til holdet. Derudover har holdet allerede en første-receiver i Sutton og en ung TE i Noah Fant, som begge blev brugt flittigt i kastespillet hen mod slutningen af sidste sæson. Jeudy skal nok få noget at arbejde med, men jeg ser ham mest af alt som en WR4 eller WR5 i redrafts, det vil sige en rangering omkring 40-55.

I dynasty er han min nr. 2 receiver og det ændrer ikke rigtig noget for mig her, at han ender hos Broncos, da jeg ser hans talent kun være overgået af den næste spiller.


17 OVR – Ceedee Lamb, WR, Dallas Cowboys

Lige da jeg så valget blev jeg helt nedslået, med tanke på at Dallas allerede har Amari Cooper og Michael Gallup. Men jo mere jeg tænker over det kan jeg faktisk godt lide det. Lamb skal ikke direkte ind og være første-receiver, og samtidig tror jeg at han kommer til at tage rollen som WR2 i to-receiver sets over Gallup og spille i slotten i 11-personel (1 RB, 1 TE, 3 WR). Om et par år tror jeg at Dallas kommer til at lade Gallup gå når hans kontrakt udløber eller at de trader Amari.

I redraft tror jeg ikke Lamb har super meget værdi i draften, men han kan være en af de spillere man vælger i runde 13-15 og stasher på sin bænk hvis man har dybden til det. Jeg forventer at Cowboys vil være ekstremt kasteglade selv med Elliott på RB og at der kan være uger hvor alle tre receivers kan gøre det godt i fantasy så jeg kan se Lamb have OK værdi i anden halvdel af sæsonen når han er spillet ind. Er ikke sikkert at man kan få ham på waivers, så vil man have ham skal man nok bruge et sent pick på ham.

I dynasty er det en helt anden sag. Her har jeg Lamb som min WR1. Han har alle evnerne til at kunne blive en rigtig WR1 om nogle år, og jeg ser hans fantasy potentiale som værende skyhøjt.


21 OVR – Jalen Reagor, WR, Philadelphia Eagles

Jeg blev lidt overrasket, da jeg forventede Justin Jefferson gå her. Men Reagor giver også mening, og er et rigtig godt fit i Doug Pedersons angreb. Han kommer på sigt til at være en direkte erstatning for Desean Jackson, der nok spiller sin sidste sæson for Eagles.

Jeg tror Reagor kan være den rookie WR der får mest værdi i redraft, og jeg kunne godt se ham ende med at gå omkring runde 10 eller 11.

I forhold til de andre receivers i dynasty, regner jeg med at han ender som min WR3 for rookie drafts. Hans talent er på linje med flere af de andre der kommer i laget under de to bedste (Lamb og Jeudy), men et godt landing spot betyder at jeg har ham 3.

22 OVR – Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings

Efter afgangen af Stefon Diggs, manglede Vikings hjælp på WR, og det gjorde de noget for at ordne. Jeg er spændt på at se hvordan de kommer til at bruge Jefferson, der primært har spillet i slotten i college, men Vikings har allerede Adam Thielen der ofte optager det spot på banen.

Jeg ser Jeffersons situation meget ligesom Jerry Jeudys’. Løbeorienteret angreb hvor der allerede er en førstereceiver. Men jeg tror stadig han kommer til at se mere arbejde end jeg forventer Jeudy får tidligt på sæsonen, så jeg ville have det fint med at tage Jefferson omkring runde 12-13 i redrafts.

I dynasty ender Jefferson et sted imellem WR4 og 8 for mig. Der er flere receivers som jeg forventer bliver meget tætte i den tier under Lamb, Jeudy og Reagor


25 OVR – Brandon Aiyuk, WR, San Francisco 49ers

Nok det receiver-valg jeg mindst kan lide indtil videre i draften. Jeg ser mest Aiyuk som en RB der spiller WR. Men det betyder selvfølgelig ikke at han ikke kan producere i Kyle Shanahans angreb.

I redraft tror jeg ikke han får ret meget værdi. Jeg forventer at han er nr. 3 i holdets hierarki om targets i kastespillet efter Kittle og Samuel. Derudover er 49ers et løbetungt hold, så jeg ville holde mig fra Aiyuk i redrafts.

I dynasty ville jeg først tage ham i anden runde af rookie drafts.


26 OVR – Jordan Love, QB, Green Bay Packers

Packers tager Rodgers efterfølger flere år i forvejen, præcis ligesom de gjorde da de tog Rodgers for på sigt at erstatte Brett Favre.

Det betyder også at Love ingen værdi har i redraft-ligaer, medmindre Rodgers bliver skadet.

I dynasty ville jeg, lige nu, først tage ham som QB4, og den kan sagtens ændre sig hvis hold som Patriots, Saints eller Steelers tager en QB.


32 OVR – Clyde Edwards-Helaire

Det her var for mig aftenens helt store valg. Jeg forventer at han i løbet af sæsonen tager over som starter fra Damien Williams, og han kan godt blive hvad Kareem Hunt var for dem for bare et par sæsoner siden.

I redrafts er jeg overbevist om at han ender med en ADP omkring runde 4 eller 5. Det kan godt være at han ikke starter uge 1, men det er sjældent at vi ser RBs blive taget i første runde og ikke hurtigt blive startere.

I dynasty skubber CEH sig hele vejen op til 1.01 i rookie drafts for mig, ikke kun for RBs, men for alle rookies.


Det var alle de rookies der blev taget i første runde af årets NFL Draft. Vi er tilbage med flere efterretninger når de næste runder er vel overstået.

Tags

Thomas Køster Madsen

Jeg har spillet Fantasy siden 2014, hvor jeg omgående blev totalt hooked. Jeg startede udelukkende med redraft, men begyndte i 2019 også at spille Dynasty, så jeg kunne få mit fantasy-fix hele året rundt. Har primært stået for start/bænk og waiver i løbet af sæsonen. Har du spørgsmål kan du finde mig på twitter @MadsenThomas

Relaterede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close

Du har sat Adblocker til!

Du støtter os ved at lukke din adblocker ned på FantasyMeister